VIII International Conference on Forest Fire Research, Coimbra, Portugal, 10-16 November 2018

 

14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων: Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές Φύση, Άνθρωπος: Από τη διαχείριση στην πρόληψη

 

Στον Χρύσανθο Κοσελόγλου, στον ALPHA 989, στις 13 Αυγούστου 2018.

    Συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId8ed198a5de

Στην εκπομπή του Χρύσανθου Κοσελόγλου, στον ALPHA 989

 Στην εκπομπή της Μαρίας Χούκλη, στον ΑΘΗΝΑ984

 

Greece: Fire Behavior and Outreach – A Scholar’s Story, By Dr. Miltiadis Athanasiou

Greece: To measure and document wildfire behavior...

and share the research findings with those who can apply the lessons

 

Αθανασίου Μ. 2018. "Πρόληψη δασικών πυρκαγιών","Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη", "Πολίτες & Δασικές πυρκαγιές: οδηγίες αυτοπροστασίας & πρόληψη" & "Μεθόδοι πρόβλεψης της συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών για την Ελλάδα", 25-28 Μαΐου, Χίος.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId3b8bcf671c
 

Αθανασίου Μ. 2018. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στο προσωπικό του 1ου Π.Σ. Πατρών, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. και Π.Κ., 25 Απριλίου 2018, Πάτρα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId69a0b8711c

Αθανασίου Μ. 2018. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη" και εκπαίδευση πεδίου. Εισηγήσεις και εκπαίδευση σε πλήθος εθελοντικών ομάδων της Αττικής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν ο Διοικητής και αξιωματικοί του 4ου Π.Σ. Αθηνών. Διοργάνωση: ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId8a35b27cb3

Αθανασίου Μ. 2018. Βασικός Εισηγητής των διαδραστικών εργαστηρίων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που έλαβαν χώρα στους Δήμους Κεφαλονιάς, Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Αιγίου, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018, στα πλαίσια της εκστρατείας με τίτλο «Η φωτιά σε αφορά» του WWF Ελλάς. Έργο «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου. Τοπική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και εμπλοκής του κοινού και ειδικών ομάδων πληθυσμού για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις», Άξονας «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος», Μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», Υπομέτρο A.2.5. «Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών ή δράσεων για την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη των δασών, καθώς επίσης και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών».

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId15d1fcc702

Αθανασίου Μ. 2018. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη", στους εθελοντές του Ε.ΔΑΣ.Α, του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, της Μ.Α.Κ.Ι.Π., της Ο.Ε.Δ.Δ.Ε., της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και της COVERT, στις 18 Μαρτίου 2018 στο Ολυμπιακό Χωριό στις Αχαρνές και παρακολούθηση και αξιολόγηση άσκησης δασοπυρόσβεσης των εθελοντών του Ε.ΔΑΣ.Α. στις 28 Απριλίου 2018 στην Πάρνηθα, μετά από πρόσκληση του Ε.ΔΑΣ.Α.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdea4cfb637c

 

Στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος "Γεωπληροφορική-GIS" στους 2ετείς Δόκιμους Αθυποπυραγούς, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση υπαίθρου στην Πάρνηθα, την 1η Δεκεμβρίου 2017. Η εκπαίδευση περιελάμβανε: α) αναγνώριση και εντοπισμό επιλεγμένων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής και β) σχετική εξάσκηση στη χρήση και αξιοποίηση χάρτη και πυξίδας.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId85efca1ba1

Το μάθημα τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Καλιανιώτης ενώ την εκπαίδευση υποστήριξαν οι κ.κ. Γιώργος Νικολακάκης, Ηλίας Τζηρίτης και Εύη Τσατσαρέλη, της εθελοντικής ομάδας Ε.ΔΑΣ.Α., παρέχοντας τον απαραίτητο αριθμό χαρτών και πυξίδων καθώς και συμμετέχοντας στη διδασκαλία, βοηθώντας τις ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν, στην ολοκλήρωση των πρακτικών ασκήσεων.

Ο διδάσκων, Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη", 14 Νοεμβρίου, Πάτρα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdf4b75263fc

Την εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης (Ε.Ο.ΠΥ.Δ.) Βραχναίϊκων, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Υπαρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Κανελλόπουλος Διαμαντής, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γυφτάκης Νικόλαος, ο Υποδιοικητής του 1ου ΠΣ Πάτρας Επιπυραγός κ. Μαρτζάκλης Βασίλειος, ο Υποδιοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός κ. Αργύρης Φαλίδας, ο Συντονιστής Τοπικών Δράσεων του WWF Ελλάς κ. Ηλίας Τζηρίτης, ο  Ελληνικός Ερυθρός Σταθμός, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μόβρης, η Εθελοντική Ομάδα "ΠΗΝΕΙΟΣ, η Αερολέσχη Πάτρας και μέλη υπό σύσταση συλλόγου, με έδρα το Δήμο Ερυμάνθου.

 

VICE Specials - Ηλεία: 10 Χρόνια μετά την Κόλαση

Καταστολή δασικής πυρκαγιάς, Κάλαμος Αττικής (13 έως 16/08/2017).

Με ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. στις 13/08/2017 και με εθελοντικές ομάδες

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdf45483634b

 

Αθανασίου Μ. 2017. Διαχείριση δασικών πυρκαγιών. στα πλαίσια του μαθήματος “Ανάλυση και Διαχείριση ανθρωπογενών - φυσικών κινδύνων και καταστροφών” του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Γεωλογία & Γεωπεριβάλλον – Ειδίκευση Γεωγραφία & Περιβάλλον", στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη", "Πολίτες & Δασικές πυρκαγιές: οδηγίες αυτοπροστασίας & πρόληψη" και εκπαίδευση πεδίου, 1-4 Ιουνίου, Χίος.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId9dd54ba1bf

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά τη δασοπυρόσβεση" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Διαλέξεις στους υπαλλήλους των Π.Υ. Βόλου, Β' Βιομηχανικής Περιοχής, Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, σε εκπροσώπους του Δασαρχείου Βόλου, της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και σε εθελοντές της Ειδικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, αίθουσα FORUM, 26 Μαΐου 2017, Βόλος.

Δασικές πυρκαγιές: πρώτο μέλημα η ασφάλεια των πυροσβεστών

Ημερίδα διοργάνωσε η Π.Υ. Βόλου

Κίνδυνοι κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών

Ασφάλεια κατά τη δασοπυρόσβεση

Ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών

 

Στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος "Τοπογραφία – Γεωπληροφορική κατά τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις" στους 3ετείς Δόκιμους Αθυποπυραγούς, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση υπαίθρου στην Πάρνηθα, την 15η Μαΐου 2017. Η εκπαίδευση περιελάμβανε: α) αναγνώριση και εντοπισμό επιλεγμένων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών και υποδομών της περιοχής, β) σχετική εξάσκηση στη χρήση και αξιοποίηση χάρτη και πυξίδας και γ) πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή, πέριξ του πυροφυλακίου της Σκίπιζας.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId8ae0344b3e

Το μάθημα τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Καλιανιώτης ενώ την εκπαίδευση υποστήριξαν οι κ.κ. Γιώργος Νικολακάκης, Ηλίας Τζηρίτης και Γιώργος Σαλιαρέλης, της εθελοντικής ομάδας Ε.ΔΑΣ.Α. (βλ. το Newsletter του Ε.ΔΑΣ.Α. Νο 26), παρέχοντας τον απαραίτητο αριθμό χαρτών και πυξίδων καθώς και συμμετέχοντας στη διδασκαλία, βοηθώντας τις ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τις ενδιάμεσες στάσεις, στην ολοκλήρωση των πρακτικών ασκήσεων.

Ο διδάσκων, Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη", "Πολίτες & Δασικές πυρκαγιές: οδηγίες αυτοπροστασίας & πρόληψη" και εκπαίδευση πεδίου. Εισηγήσεις σε πλήθος εθελοντικών ομάδων της Αττικής και σε κατοίκους. Την εκδήλωση της 6ης Μαΐου, παρακολούθησαν αξιωματικοί του 1ου και 4ου Π.Σ. Αθηνών, η Προϊσταμένη Σχεδιασμού καθώς και στέλεχος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Διοργάνωση: ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. 

   

 

McAgenda Project - Forest fires: The scientific point of view

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Δασικές πυρκαγιές και Σχέδια Δράσης". Διάλεξη στα πλαίσια του ομώνυμου μαθήματος του Π.Μ.Σ. Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων, Κατεύθυνση 1, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ε.Κ.Π.Α., 18 Φεβρουαρίου 2017, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου.

 

Αθανασίου Μ. 2017. "Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Διαλέξεις στους υπαλλήλους της Π.Υ. Άμφισσας, της Π.Υ. Ιτέας, του Π.Κ. Πολύδροσου, του Π.Κ. Λιδωρικίου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δελφών, Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Δελφών, 10 Φεβρουαρίου 2017, Άμφισσα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId98b68496e8

Διάλεξη για τις δασικές πυρκαγιές στην Άμφισσα

Δελτίο Τύπου για τη διάλεξη

 

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Πολίτες & Δασικές πυρκαγιές: οδηγίες αυτοπροστασίας & πρόληψη".

Εισήγηση σε κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς, 28 Ιουνίου 2016.

Εισήγηση σε κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Ο.Κ.Α.Π.Α., Επιτροπή Ασφαλείας και Εκτάκτων Αναγκών, 10 Ιουνίου 2016.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdf1630e02ec

Εισήγηση σε κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, 30 Μαΐου 2016.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIde3e34e008b

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Εισηγήσεις στους εθελοντές της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης (Ο.Ε.Δ.Δ.Ε.), Εκάλη, 22 Μαΐου 2016

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών", "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη" & "Μεθόδοι πρόβλεψης της συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών για την Ελλάδα". Εισηγήσεις στους εθελοντές της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Χίου ΟΜΙΚΡΟΝ και εκπαίδευση πεδίου, σχετικά με τους κινδύνους, την ασφάλεια και την επιλογή των κατάλληλων τακτικών καταστολής δασικών πυρκαγιών, Χίος, 13, 14 και 15 Μαΐου 2016.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId20e9642f3e

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Εισηγήσεις στους εθελοντές της Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού, της Ομάδας Δέλτα και της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Μ.Κ. (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά) στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εκπαίδευση πεδίου στον Υμηττό, σχετικά με τους κινδύνους, την ασφάλεια και την επιλογή των κατάλληλων τακτικών καταστολής δασικών πυρκαγιών, 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId4161dc8ea6

 

Παρακολούθηση νυχτερινής άσκησης δασοπυρόσβεσης των εθελοντών του Ε.ΔΑΣ.Α. και ολοήμερη διάσχιση της Πάρνηθας, 23 & 24 Απριλίου 2016, μετά από πρόσκληση του Συντονιστή της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Ορεινών Περιοχών (Ο.Δ.Ο.Π.) του Ε.ΔΑΣ.Α.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId3a5fc732a2

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στους εθελοντές του Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής), 6 Απριλίου 2016, Αθήνα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdb3d8206095

 

Αθανασίου Μ. 2016. "Κίνδυνοι, ασφάλεια και τακτικές κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στους εθελοντές των Συλλόγων Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Στύρων και εκπαίδευση πεδίου, σχετικά με τους κινδύνους, την ασφάλεια και την επιλογή των κατάλληλων τακτικών καταστολής δασικών πυρκαγιών, Μαρμάρι, 1, 2 & 3 Απριλίου 2016.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId335f7f9bac

 

Αθανασίου Μ. και Ξανθόπουλος Γ. 2015. Δασικές πυρκαγιές σε Μεσογειακούς θαμνώνες, φρύγανα και χορτολίβαδα στην Ελλάδα: Σύγκριση της παρατηρηθείσας συμπεριφοράς πυρκαγιάς με τις προβλέψεις του BehavePlus. Παρουσίαση στο 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, 4-7 Οκτωβρίου 2015, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId228dd063f9

 

Αθανασίου Μ. 2015. "Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 3 Αυγούστου 2015, Αθήνα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId7a4e704c8e

 

Αθανασίου Μ. 2015. Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών. Σεμινάριο με τίτλο: Προστατεύοντας το δάσος, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, 24 Ιουλίου 2015, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId883697e13a

Σεμινάριο με τίτλο: "Προστατεύοντας το δάσος" (πηγή: KEFALONIA NEWS)

 

Αθανασίου Μ. 2015. Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών, ασφάλεια και τακτικές δασοπυρόσβεσης. Εισήγηση στους εθελοντές της Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού και της Ομάδας Δέλτα στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, 30 Μαΐου 2015, Αθήνα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId71f4cb62dc

 

Xanthopoulos G., Athanasiou M. and Zirogiannis N. 2015. Use of fire for wildfire suppression during the fire of 2007 in Greece. II International Conference on Fire Behaviour and Risk. 26-29 May 2015. Alghero, Sardinia, Italy.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId8d1c729ba4

 

Αθανασίου Μ. 2015. Οι μεγα-πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία: Διαπιστώσεις και προτάσεις για το μέλλον. Διεθνής συνάντηση εργασίας: Μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση και διδάγματα από τις μεγα-πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, οκτώ χρόνια αργότερα. Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Συνεδριακό Κέντρο Δ.Ο.Α., 19-20 Μαΐου 2015, Αρχαία Ολυμπία.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdea56a0137a

Αρχ. Ολυμπία: "Ξύπνησαν" μνήμες του 2007 στην ημερίδα της Πυροσβεστικής (πηγή: ΗΛΕΙΑLIVE!)
ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015: «Η τραγωδία του 2007 να μας γίνει μάθημα» (πηγή: patrisnews)
Ευχαριστίες για τη Διεθνή Διημερίδα και Άσκηση Δια Πυρός 2015 (πηγή: ΗΛΕΙΑLIVE!)

Διημερίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: Ζωντάνεψε ο εφιάλτης του 2007 (πηγή: Πρωινή ενημέρωση)

 

Athanasiou, M., and G. Xanthopoulos. 2014. Wildfires in Mediterranean shrubs and grasslands, in Greece: In situ fire behaviour observations versus predictions, presentation in the 7th International Conference on Forest Fire Research: Advances in Forest Fire Research, 17-20 November 2014, Coimbra, Portugal.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdb7724ce3d0

 

Αθανασίου Μ. 2014. "Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Αίθουσα εκπαίδευσης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, 22 Σεπτεμβρίου 2014, Πάτρα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId31f77caa07

 

Αθανασίου Μ. 2014. "Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών" & "Δυστυχήματα κατά τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη". Παρουσιάσεις στους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και εκπαίδευση πεδίου στον Υμηττό, σχετικά με τους κινδύνους, την ασφάλεια και την επιλογή των κατάλληλων τακτικών καταστολής δασικών πυρκαγιών, 30 & 31 Αυγούστου 2014, Αθήνα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdaa209e1dd1

 

Συνάντηση ενημέρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου NAT-PRO-I1-3.2, Πύργος 4 Ιουνίου 2014

 

Αθανασίου Μ. 2014. Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών: Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά τη δασοπυρόσβεση. Εισήγηση στους εθελοντές της Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.) και της Ομάδας Δέλτα, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdd3446ede15

 

Αθανασίου Μ. 2014. Επιχειρησιακά σχέδια διαχείρισης & προσομοιώσεις εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την ευρύτερη περιοχή της λίμνης του Καϊάφα και το νησί της Ζακύνθου. 22η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ArcGIS, Marathon Data Systems, 8-9 Μαΐου 2014, Αθήνα.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId2a2338bf48

 

Αθανασίου Μ. 2013. Σενάρια διάδοσης δασικής πυρκαγιάς στον Πάρνωνα & οι καμένες εκτάσεις της πυρκαγιάς της 23/08/2007. Επιστημονική συνάντηση του έργου LIFE PINUS: Αποκατάσταση δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης, Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, Σπάρτη.

Συνοπτική παρουσίαση του έργου LIFE PINUS

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId9fc7ee5b3c

Σχετικό μαγνητοσκοπημένο υλικό

 

Αθανασίου Μ. 2012. Σενάρια διάδοσης δασικής πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Ημερίδα με τίτλο: 50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου & 10 έτη Φορέας Διαχείρισης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Κεφαλονιά.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId01c7bf7b18

 

Athanasiou, M., and G. Xanthopoulos. 2010. "Fire behaviour of the large fires of 2007 in Greece", presentation in the 6th International Conference on Forest Fire Research, November 15-18, 2010, Coimbra, Portugal.

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdd1edb4f9e7

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'Φιλελεύθερος' ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ 2007

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'Πρωινή της Ηλείας' ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ 2007

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProIdac311b8a56

 

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟ 2007 

 

ΣXETIKA ME ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (2000 - 2003):

View the embedded image gallery online at:
https://m-athanasiou.gr/el/gallery-3.html#sigProId675e39ce3c

Copyright 2010 Μιλτιάδης Αθανασίου. All rights reserved

Powered by Haroula  -  Design by Eudodtp